miercuri, 16 noiembrie 2016

Exprimarea emotiilor
Ce inseamna o emotie? Este o tulburare, o agitatie trecatoare provocata de ceva din exterior. Majoritatea emotiilor noastre provin din asteptarile noastre. Sunt prezente deoarece nu stim sa iubim. Ce inseamna corpul emotional? Totalitatea emotiilor si  reactia lor in corp ca fiind ceva diferit de noi insine. Majoritare sunt emotiile negative dar putem gasi si emotii pozitive. Evenimentele negative din trecut sunt inscrise in corpul emotional si ne fac sa percepem si sa reactionam la evenimentele din prezent prin prisma emotiilot vechi si neprocesate. Astfel prezentul devine distorsionat si numai seamana cu ce este el in realitate.                                                                                                        

Sa luam cateva exemple de exprimare obisnuita a emotiilor: sa mananci si sa bei din cauza unei frustrari, manifestari sau reactii cauzate de furie: reflectam si asteptam un moment bun pentru a clarifica situatia cu persoana respectiva, spumegam de furie, ignoram si refulam furia ca si cum nu s-a intamplat nimic, plangem, facem curatenie, ne agatam disperati de munca noastra, stam bosumflati, facem sport extrem, radem, acuzam direct sau la telefon persoana in cauza sau cea mai des intalnita metoda, aceea de a-ti varsa naduful pe o alta persoana, in engleza se numeste dumping. Astfel, exista multe metode de a-ti exprima o emotie. Cele mai rele sunt cele in care nu faci nimic sau cand pretinzi ca nu te deranjeaza, pe scurt, inseamna sa iti inghiti emotiile. Aceasta duce de multe ori la greutate .


Din fericire, exista si moduri benefice de a-ti exprima emotiile:
1. sa identifici emotia, sa stii ce se intampla
2. sa accepti responsabilitatea pentru acea emotie
3. sa exprimi ceea ce simti persoanei in cauzaExtras: ASCULTA-TI CORPUL, prietenul tau cel mai bun de pe pamant!  LISE BOURBEAU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu