duminică, 4 septembrie 2016

Mic ghid de auto-vindecare

                         

              Ce este o boala? Milioane de doctori si oameni de stiinta de-a lungul vremurilor s-au straduit sa afle misterele si originea bolilor. Nimeni nu poate oferi la ora actuala un raspuns exact la aceasta intrebare. In general, numim boala reactia corpului nostru impotriva a ceva ce interfereaza cu functionarea sa normala. Un organ care nu functioneaza bine  va influenta negativ alte organe si sisteme cu care lucreaza impreuna (circulator, nervos,limfatic). Se considera boala, reactia mecanismelor de aparare ale corpului menite sa ne mentina sanatosi. Ele ne dau semnale de alarma cand dereglarile isi fac aparitia. De aceea e bine sa ascultam ceea ce ne comunica corpul nostru. Un lucru important: nu tratati bolile ca si cum ar fi cei mai mari dusmani ai vostri.Intr-un fel, ele ne obliga sa mergem spre un stil de viata mai sanatos.

             Metoda de auto-vindecare
           Natura ne-a inzestrat pe fiecare din noi cu o farmacie excelenta, avand medicamente impotriva tuturor bolilor pe care le putem avea. Sarcina noastra este sa invatam cum sa le folosim. Procesul de auto-vindecare are doua faze. In prima faza ne relaxam muschii, in a doua pornim un program de vindecare in subconstient menit sa porneasca procesul de auto-vindecare.

            Faza 1 - relaxarea
            Pe o saltea sau patura moale intindeti-va pe spate. Mainile sa fie intinse de-a lungul corpului cu palmele indreptate spre exterior si degetele usor arcuite, picioarele intinse in afara, capul intins pe o parte, gura deschisa, limba impinsa in dintii superiori si ochii inchisi pentru o mai buna concentrare. Respirati calm si egal si incercati sa fiti calm. De obicei, dureaza 2 pana la 5 minute sa atingem starea totala de relaxare.

            Faza a 2-a-  auto-vindecarea
            Celulele din corpul nostru au o capacitate mentala de baza asemanatoare unui copil mic. Vizualizati organul cu probleme,  deschideti comunicarea cu el si concentrati-va pentru a-i da un ordin. Ordinul trebuie sa fie exprimat clar si decisiv, ca si cum a-ti incerca sa corectati comportamentul copilului vostru indragit. Odata indeplinita prima faza ne imaginam ca ne uitam inauntru inimii si vedem o mica flacara in ea - sursa iubirii si a conservarii energiei. Imaginati-va ca flacara creste, umple toata inima si apoi se imprastie in tot organismul din cap pana in picioare. Spuneti-va incet,<fiecare respiratie ma aduce mai aproape de curatarea totala. Lumina corpului meu este energia vindecatoare> Daca stiti un anume loc cu o umflatura  sau inflamatie, puneti mana dreapta pe acel loc si imaginati-va cum lumina vindecatoare este emisa dintr-un centru al palmei si topeste nodulul.

           Acesta este doar un exemplu. Toti avem multa imaginatie si putem sa dezvoltam un scenariu individual de vindecare. Puteti alege orice ora pentru sesiuni de auto-vindecare, dar cel mai bine e sa faceti aceste lucruri cand nu e nimeni prin preajma pentru a nu va deranja. Daca va place muzica linistita, puteti asculta pentru un efect relaxant.  In acest fel, putem influenta toate organele bolnave si sistemele. Metoda presupune recunoasterea faptului ca suntem responsabili pentru anumite probleme de sanatate. In cazul bolilor genetice aceasta metoda nu functioneaza.


          Extras: Cum sa traim 150 de ani  MIKHAIL TOMBAK
          sursa foto
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu