marți, 6 septembrie 2016

Arta de a ramane tanar





De-a lungul timpului, oamenii au visat sa fie nemuritori si sa gaseasca elixirul tineretii. Totusi, imbatranirea este legata foarte mult de atitudine. Spre deosebire de alte organisme, noi suntem capabili sa influentam toate procesele corpului nostru folosindu-ne de minte. Gandurile noastre au puterea sa ne faca bolnavi sau sanatosi, tineri sau batrani. De indata ce apar primele riduri,dureri genunchi, subtiere par, rostim in sinea noastra: imbatranesc. Acest gand creeaza dorinta de a ne conserva energia, de a deveni cat mai putin activi. Insa, nu ne dam seama ca noi am facut posibile aceste semne prin regim alimentar necorespunzator, sedentarism si lipsa elanului tineresc pentru viata.

Ne scurtam viata prin folosirea necorespunzatoare a puterilor psihologice. Procesul de imbatranire are loc din cauza felului cum il anticipam in subconstient. Perioada cruciala este varsta cuprinsa intre 40-50 ani. In aceasta perioada este bine sa dam atentie speciala igienei si conditiei pielii, parului, mainilor, picioarelor si unghiiilor, flexibilitatii genunchilor, muschilor si starii generale a corpului. Miscari usoare, postura dreapta, flexibilitate , abdomen plat, ochi limpezi si stralucitori sunt calitatile fizice ale persoanelor neafectate de batranete.

Memoria este un minunat dar al naturii. Amintirile angreneaza emotiile si acestea, in special cele pozitive, pun hormonii fericirii  - endorfina - la munca. Gandurile noastre pozitive si emotiile actioneaza precum elixirul tineretii, de aceea noi putem folosi gandurile si emotiile pentru a da inapoi ceasul nostru biologic.

Orientarea constanta catre sanatate si tinerete nu numai ca intarzie imbatranirea, ci poate sa aduca tineretea inapoi.  Intelepciunea antica continea multe proverbe despre pastrarea tineretii si a sanatatii. Am selectat si enumerat cateva:
1. Iubiti-va asa cum sunteti.
2. Nu fiti invidiosi pe nimeni.
3. Daca nu va place felul in care sunteti, faceti schimbari in viata voastra.
4. Mania, insultele si critica de sine si fata de altii sunt foarte daunatoare sanatatii voastre.
5. Daca luati o decizie, actionati ca atare.
6. Ajutati-i cu bucurie pe cei saraci, bolnavi si in varsta.
7. Nu va ganditi niciodata la boli, varsta inaintata sau moarte.
8. Dragostea este cel mai bun remediu impotriva bolii sau imbatranirii                                                   9. Lacomia, avaritia si inabilitatea de a trece peste slabiciuni va sunt inamici.                                     10. Ingrijorarea va face sa parasiti aceasta lume.
 11. Frica si coruptia sunt cele mai rele pacate.
 12. Cea mai buna zi din viata voastra este cea de azi.
 13. Cel mai bun oras este cel in care va simtiti  norocos.
 14. Cea mai buna ocupatie este cea pe care o indragiti.
 15. Pierderea sperantei este cea mai mare greseala.
 16. Cel mai mare dar pe care il puteti primi sau darui este dragostea.
 17. Sanatatea este cea mai mare avere.

 Pentru a trai mult si a fi sanatos, trebuie sa fim mai voiosi in viata de zi cu zi. Nu este un lucru pe care il putem invata cu ajutorul cuiva. Trebuie sa il invatam singuri.
   


  extras: -  Cum sa traim 150 de ani - MIKHAIL TOMBAK
  foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu