miercuri, 23 martie 2016

Depresia adolescentului

Este o patologie frecventa care afecteaza un adolescent din zece.
Adolescentului ii este greu sa-si exteriorizeze sentimentele. In aceasta perioada de profunde transformari, lumea lui interioara pare periculoasa sau necunoscuta. Nu va dori sa vorbeasca cu adultii, se va simti ciudat sau neinteles de acestia. 

Exista 4 mari tipuri de depresie:

DEPRESII DE ABANDON
Acestia au carente afective precoce datorita interactiunilor defectuoase cu mama. Au impresia ca au fost lasati de izbeliste, recurg la acte autoagresive (agresivitate indreptata asupra lor) sau heteroagresive (agresivitate asupra celorlalti).

DEPRESIA CU SENTIMENT DE INFERIORITATE
Acestia au o tulburare a stimei de sine, au impresia ca nu sunt suficienti de inteligenti, frumosi, prin urmare nu se pot deschide lumii exterioare si se inchid in ei insisi.

CRIZELE ANXIO-DEPRESIVE se exprima prin fobii: frica de a fi trist, de a avea idei de suicid, de a fi deprimat.

PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA se refera la un diagnostic psihiatric, unde alterneaza starile de manie (vorbit in exces, euforie, activitati placute excesive) cu episoade depresive majore (insomnie lipsa de energie, planuri de suicid). Daca exista antecedente familiale, adolescentul are nevoie de supraveghere psihiatrica insotita de tratamentul aferent.

SCHIZOFRENIA

Daca se constata o depresie atipica, exista posibilitatea unui debut de schizofrenie. Aceasta se manifesta prin halucinatii auditive si vizuale, adica aude si vede lucruri care nu exista, au impresia ca sunt urmariti, au idei delirante (ex: cineva unelteste impotriva lor). Acestia au nevoie de tratament psihiatric si apoi de psihoterapie.

Sursa: IESIREA DIN DEPRESIE Medicamente sau psihoterapie? dr.Dominique Barbier


Sursa: [Photo]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu